døre

Få mindre larm og støj i din bolig med bedre døre

Få mindre larm og støj i din bolig med bedre døre

advertorial

Synes du, det larmer lige lovligt meget i dit hjem, eller sagt på en anden måde – kan du høre andre trække vejret eller slå en prut i værelset ved siden af, kan du overveje at udskifte dine døre og karme. Det vil gøre dit hjem mere lydisoleret. Især hvis det er dørene ind til de mest “larmende” værelse. Du kan se flere eksempler på klar.

Det er typisk værelserne ind til soveværelset, børneværelserne, badesværelse, køkken og bryggers. Værelser der sjældens bruges som loftrum eller kælder, er der ingen grund til at udskifte dørene, til nogle der er mere lydisolerende.

døre

Celledøre kontra massive døre

Der er grundlæggende to typer af døre. Celledøre, som er lette og ikke særlig isolerende og så massive døre, som er bedre isolerende. En massiv dør sammen med et par karme vil yde en langt bedre isolering end en celledør. En celledør er billigere og derfor ofte den der bliver valgt. Især ved nybyggeri. Det gælder selvom det kaldes høj kvalitetsdøre. Det kan derfor godt betale sig at få valgt andre døre eller udskriftet dem, så der bliver mindre støj. 

Samtidig med at du udskifter dørene, er der flere ting du på samme ting kan overveje. Det kan blandt andet være farven på dørene. Skal de nødvendigvis alle have den samme farve, eller kunne det være sjovere og smartere at have en anden farve ind til børnenes værelse. Måske kombineret med en del af døren, hvor det er muligt at skrive og tegne med kridt. Det kan du med fordel også få ind til dit køkken. Det er et godt sted at kunne skrive en huskeliste. 

På dit badeværelse kan du med fordel få et spejl på indersiden af døren. Det vil spare dig for meget plads på dit badeværelse. Du kan også overveje at få glas i flere af dørene og dermed få mere lys ind i din bolig.