alkoholbehandling

Kom i alkoholbehandling og slip ud af dit misbrug

Kom i alkoholbehandling og slip ud af dit misbrug

advertorial

Vil du gerne holde op med at drikke? Så bør du prøve et fem ugers afvænnings forløb hos Behandlingscenter Stien.

Hvad er formålet med et alkoholbehandlingsforløb?

Måske synes du at et fem ugers behandling lyder voldsomt. Det er vel blot et spørgsmål om at holde op med at drikke, og så tage den derfra.

Men her tager du fejl. Det er nemlig en del lettere sagt end gjort at lægge flasken på hylden for bestandig. Og det kan rent faktisk godt være temmelig farligt at forsøge sig med afvænning på egen hånd.

Først og fremmest kan de abstinenser, du vil opleve når du forsøger at kvitte sprutten fra den ene dag til den anden, være en del mere voldsomme end du måske lige går rundt og forestiller dig. Almindelige tømmermænd er for intet at regne mod de symptomer, du skal gennemgå i forbindelse med afrusning.

alkoholbehandling

Disse kan vare i mange dage uafbrudt, helt op til en uge, og inkluderer konstant kvalme og opkastninger, smerter i hoved, led, muskler og knogler, samt influenza lignende tilstande med kulderystelser og svedeture. I værste fald kan du faktisk risikere at dehydrere som følge af svedeture og opkastninger. Og så kommer alle de psykiske følgevirkninger af afrusningen oven i, som for eksempel dyp depression, selvmordstanker, delirium og hallucinationer.

Det er meget sandsynligt at du allerede efter et døgn atter vil række ud efter den flaske, du netop har lagt på hylden. Alkohol er nemlig det mest effektive middel til at dulme abstinenser symptomerne. Derfor er det vigtigt at du befinder dig i trygge og sikre rammer under din afrusning, helt uden adgang til de våde varer. Og det kan du komme til på et misbrugscenter.

Permanent alkoholafvænning med terapi

Når din afrusning er til ende, vil du ved hjælp af et behandlings forløb på cirka fem uger kunne opnå varig ædruelighed gennem individuel og gruppebaseret terapi. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.