alkoholbehandling

Kom ud af misbruget - gennemgå en alkoholbehandling

Kom ud af misbruget - gennemgå en alkoholbehandling

Er du begyndt at drikke lidt mere end godt er? Har du svært ved at slippe flasken – og har det stået på i et stykke tid? Så bør du alvorligt overveje, om det ikke er tid til afvænning.

Hvorfor skal jeg afvænnes for at holde op med at drikke?

Måske har du en fornemmelse af, at dit alkohol misbrug ikke er det store problem. Du mener dig muligvis i stand til at holde op med at drikke hver dag det skal være. Inderst inde ved du dog godt, at dette ikke passer. Hvis det var så nemt at lægge flasken på hylden, havde du nok gjort det for længe siden.

Er dit alkohol forbrug efterhånden blevet så massivt, at du skal bruge alkohol fra morgen stunden til at komme i gang, og alkohol inden sengetid for at kunne falde i søvn, er der også stor sandsynlighed for at du vil udvikle ganske modbydelige abstinens symptomer hvis du prøver at kvitte alkoholen med en ”kold tyrker” – altså fra den ene dag til den anden.

Dette kan godt være rigtig farligt. Og derfor anbefales det, at du lader dig indskrive på et misbrugscenter eller et behandlingscenter til professionel afrusning, afvænning og terapeutisk behandling.

Hvor kan jeg få den bedste hjælp til afvænning?

Hvis du gerne vil ud af dit misbrug, kan du altid henvende dig på et af landets mange misbrugscentre. Det er dog en god idé at vælge et center, som har speciale inden for behandling af alkohol misbrug – for eksempel Behandlingscenter Stien.

På Behandlingscenter Stien vil du møde en stab af venlige og professionelle behandlere, sundheds personer og misbrugskonsulenter, som står parat med at hjælpe dig sikkert igennem såvel din afrusning som det efterfølgende behandlings forløb. Du kan læse mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/