Akvavit

Nogle typer kan rent faktisk lide akvavit hele året rundt!

Nogle typer kan rent faktisk lide akvavit hele året rundt!

Hvornår drikker du akvavit – som de fleste kalder snaps i daglig tale – ?

Du kan måske presset et enkelt shot ned, som man også kalder det nu om dage, hvor man bare kaldte det et “glas” før i tiden (og det skulle altså være et snapseglas, forstås!) eller en “skarp”, når der er julefrokost eller påskefrokost.

Det er måske mere af nød og tradition end nydelse, at du får presset den ned.

Den går godt sammen med sildemadder, siger nogle, og det kan du måske godt forstå, men ligefrem at holde af akvavit kommer det nok aldrig til at ske for dig.

Længere nordpå kan de ikke forestille sig dejlige anledninger uden snaps, og dine bedsteforældre får måske stadig en snaps til morgenmad eller middag.

Du kunne dog aldrig drømme om at tage sådan en flaske snaps med i byen, når du skulle på druk.

Men der er faktisk andre mennesker, der ikke kan forestille sig et liv uden akvavit!

Et liv uden akvavit er ikke et liv værd at leve

Nogle siger, at man skal tilvænne sig at holde af snaps, mens andre kan lide det med det samme, men det sker nok for de færreste.

Man kan jo også argumentere med, at hvis man skal vænne sig til noget, som skal være en fornøjelse, hvorfor er det så værd at gøre, hvis det ikke er sjovt hver gang i første forsøg?

Sådan kan man jo sammenligne det med musiksmag, for du kan måske lide noget musik i dag, som du ikke kunne lide som ung, og omvendt.

Man forandrer sig og udvikler sig hver dag, og nogle gange udfordrer man sig selv.

Du skal selvfølgelig ikke gå med til under tvang at køre en snaps ned, og man skal heller ikke drikke for meget af det, da det er stærkt.