værd at vide om pelspleje til hunde

Sådan plejer du hundens pels

Sådan plejer du hundens pels

Hvis du er hundeejer, så ved du måske også, hvordan det også er forbundet med en masse pleje af hunden. En ting er negle, tænder, øre og noget andet er hundens pels, som også skal plejes. Der er dog nogle hunderacer, hvis pels kan kræve lidt ekstra pleje. Til det formål kan man med fordel anskaffe sig nogle helt basale ting, så du kan komme godt i gang. 

Pelspleje til din hund:

– Børste med stålpigge

– Udfiltringskam

– Pelspleje handske

Når man skal vælge en børste til sin hund, så kan man starte med at vælge efter, hvor langt hår hunden har. Det vil ofte også være noget, som står på de forskellige hundebørster, der er at finde. 

Det kan være en god idé, at man gør hunden vant til børsten så tidligt som muligt. Det er nemlig ikke alle hunde, som bryder sig om at blive børstet. Og da det anbefales, at man ca. gør det en gang om ugen, så kan det være godt givet ud, at man gør hunden komfortabel med børsten tidligt. 

Alt efter hvilken hunderace man har, så kan det også være en idé, at man tager hunden til en hundefrisør. Det er en effektiv måde at få klippet hunden på. Det kan naturligvis være en dyr fornøjelse i længden, hvorfor det også kan være en ide, at du selv kan klare noget af arbejdet derhjemme. 

Vask af hundens pels

Der er ikke noget bedre end en blød og fin pels. Især hvis du allerede har oplevet, hvor fedtet og beskidt den kan blive. Det er dog næsten ikke til at undgå, og da slet ikke hvis din hund har en tendens til at rulle sig, når I går tur eller er i skoven. Her kan du med fordel købe en shampoo ved din dyrlæge, som er særlig egnet til hunde. 

Hvis du vil læse mere, der er værd at vide om pelspleje til hunde, så kan du det her.