ventilation

Sørg for at have den rette ventilation

Sørg for at have den rette ventilation

I takt med at vores boliger bliver bedre og bedre og dermed også får en bedre isolation bliver det vigtigt at kigge på boligens ventilation. Den øget isolation har nemlig haft den negative sideeffekt, at det er blevet svære at få luftet boligen ud og det har øget fugten i boligerne, hvilke er perfekte betingelser for råd og skimmelsvamp. Har du brug for et ventilationsanlæg kan du med fordel søge på ventilation i Als, hvis du bor i det område.

Hvad kan du selv gøre for at forbedre din boligs sundhed

Der er flere muligheder for at øge din bolig sundhed. Den ene er at stoppe med at tørre tøj i boligen og altid gøre det udenfor. Den fugt der er i tøjet har en vej ud og det er ud igennem boligen. Det er også en god ide altid at huske at tænde for emhætten og åbne vinduerne.

Det at åbne vinduerne er en god ide. Det anbefales at man lufter ud mindst 2 gange om dagen i 5-10 min. Der skal være gennemtræk, det er ikke nok at åbne et vindue i den ene ende af huset. Husk også at åbne dørene til soveværelserne og badeværelserne når i går om morgenen, så der kan komme frisk luft ind i huset. Der afgives 4 liter vand i form af fugt, i en almindelig familie der bader 1 gang daglig.

Det kan også være en god ide at anskaffe sig et ventilationsanlæg og derved sikre sig at der bliver luftet ud. Fordelen ved et ventilationsanlæg er, at det er muligt at købe et der genbruger luften, så der ikke slipper varme og dermed også penge ud af boligen. Du skal have en VVS’er til at hjælpe dig med at installere et ventilationsanlæg. Dermed sikre du dig at det bliver gjort korrekt og du får maximalt udbytte af anlægget.